Het jaarplan in One Big Picture

Evelien Douwes, opleidingsadviseur van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis belde ons.

- We willen graag het jaarplan van ons team opleidingsadviseurs visualiseren. Kan dat?

- Tuurlijk!

- Mooi! Hoe?

- We organiseren een dag Teambeelding in drie stappen: eerste leren zakelijk tekenen, dan een visuele brainstorm over jullie deelplannen en dan de visuele finale: het jaarplan van het complete team in één grote tekening: het 'Teambeeld'.

- Leuk, doen we!

We planden de dag en gingen aan de slag.


Hoe heb je de dag ervaren, Evelien?

one big picture graphic

De AVL Academie is het oncologisch onderwijsinstituut binnen het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). De doelstelling van onze academie is het bieden van excellent onderwijs, het delen van kennis en het creëren van een inspirerende leer- en werkomgeving!
Daarbij zijn wij altijd op zoek naar nieuwe methoden om te leren en ontwikkelen. Tijdens onze teamdag hebben wij daarom Teambeelding uitgekozen om ons naast een geweldige leuke dag, kennis te maken met Zakelijk Tekenen!

one big picture graphic

Wij gingen aan de slag om ons jaarplan visueel te maken – wat zijn nou de successen en mijlpalen die wij bereikt hebben dit jaar? Het team van zeventien vrouwen was verrassend stil en tekende vol overgave en enthousiasme uren achter elkaar door tot er prachtige posters per duo ontstonden!

one big picture graphic

En wie maakte nou de mooiste tekening? Dat was niet aan de orde – iedereen leert namelijk aan de hand van de tips & tricks van onze visual facilitator en Het visuele ABC om zijn gedachten op papier uit te tekenen! Zelfs de meest huiverige onder ons stonden trots en met een glimlach hun kunstwerk toe te lichten! Uiteindelijk werd er op een poster van 1 x 4 meter het Teambeeld getekend en opgehangen… En deze laten we zeker nog een tijdje hangen!

Wij kunnen niet wachten om deze bijzondere vorm vaker toe te passen want een beeld zegt meer dan duizend woorden!"

We vroegen een paar collega's om hun reactie:

“dat je zo snel en makkelijk dit neer kan zetten”

“Zo leuk dat ik deze technieken kan toepassen in leeractiviteiten, zoals trainingen en e-learningen”

“Ik dacht niet dat ik tekenen, ik ben creatiever dan ik dacht”

Dank je wel Evelien!Lees meer over Visuele Teambuilding.

Wil je dit ook? Bel eens of stuur een berichtje.

Over de schrijver
Reactie plaatsen