Waarover wil je testimonals lezen?

In company workshops en conferenties
TrainingEN
TEKENINGEN OP MAAT


ons boek

Opdrachtgevers over onze in company workshops en conferenties

Deze betrokkenheid bij elkaar en het begrip van wat de ander doet is precies waarop ik hoopte

"Ik heb de dag zelf als positief ervaren en merk dit enthousiasme ook bij mijn collega's. In de meetings die we nu hebben worden de tekeningen er zelfs weer even bijgehaald. Niet dat het hele kantoor nu volhangt met poppetjes, maar het helpt wel om weer even terug te pakken op het gezamenlijk beeld en de dingen die besproken zijn tijdens de dag.

Deze betrokkenheid bij elkaar en het begrip van wat de ander doet is precies waarop ik hoopte. Ons werk is complex, want we hebben allemaal ons eigen eilandje en thema's waar we op focussen."

Pepijn Gerrits

Pepijn Gerrits - Director Program Department Oxfam Novib

Met 22 man een strategie maken

"Met 22 man een strategie maken? Ja dat kan en is zelfs heel waardevol. Maar je moet het wel goed faciliteren. Met Jeroen hebben we een uitstekende begeleiding gehad. Opgewekt en optimistisch leiding geven aan de dagen, uitdagen, doorvragen, sturen op het eindresultaat en uitstekend voorbereid. Hij staat niet voor niets bovenaan mijn lijstje als het gaat om het faciliteren van complexe vraagstukken."
Ernst Japikse
Ernst Japikse - CEO Ennatuurlijk

Evenement naar een hoger niveau

"Het balanceren van goede content, participatie van deelnemers, vrije tijd en fun is een kunst voor een meerdaags evenement. The Visual Connection heeft ons evenement echt naar een hoger niveau kunnen tillen door hun advies, moderatie en organisatie.


Jeroen en zijn team nemen niet alleen organisatorische taken uit handen, maar ze voegen op basis van hun ervaring ook veel waarde toe waardoor het evenement nog effectiever wordt. Met name als het gaat om het managen van de energie van participanten en het simpel , actief participerend en praktisch houden van de workshops. En dit alles op een plezierige manier.


De begeleiding was absoluut van hoog niveau."

Willem de Bruijn
Willem de Bruijn - Sr Director Marketing & Business Development bij ASC

Voor een aantal echt een openbaring

"We zagen een hele toffe training van hoe we onze verhalen konden vertalen naar een praatplaat. Dat hebben we naar elkaar gepresenteerd. Heel verrassend om ieders verhaal verteld bij de platen terug te horen. Voor een aantal echt een openbaring. En het was vooral met heel veel humor. In de dagen erna verschenen nog meer tekeningen in onze groepsapp! En de week erna gingen collega’s al tekeningen maken voor klanten. Wat tof om op deze manier wat je hebt geleerd zo snel toe te passen in de praktijk.

Joyce van Oostveen

Joyce van Oostveen - Smartr

We kunnen niet wachten

"Met ons team van adviseurs hadden we een mix van visuele training en teambuilding in één. Wij kunnen niet wachten om deze bijzondere vorm vaker toe te passen. Beeld zegt meer dan duizend woorden!"

Evelien Douwes - Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis
Evelien Douwes- Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis 
The online team workshops didn’t feel as though we were participating remotely
Jeroen’s facilitation style was ideal for a group coming together for the first time to form a team. Through discussion and use of visual aids and activities, the online team workshops didn’t feel as though we were participating remotely from sites around the world but could easily have been in the same room.
Chris Hirst - Global Director of Fundraising - ASC
With Jeroen we didn't have just a facilitator, but a partner standing by and taking care of us
For the start of our project we needed a facilitator to find common ground between the different stakeholders. Jeroen was also able to make all our ideas and plans visible, which became a tool for further communication and a way to take action. What makes Jeroen stand out compared to other external facilitators is his thorough preparation, the way he is able to draw things out, create engagement and ownership and his aftercare. By sending out online posts and create visual reports he shows that he is invested in the outcome and helps us to think about how to create even more impact. I am sure that this is not the end of our collaboration and I am looking forward to take the next steps together. 
Biljana Pesalj Associate Professor, Rotterdam Business School, Rotterdam University
Logo ProRail

"Al met al een oprechte aanbeveling"

Joost Mors, Manager Facilitair Bedrijf:

"Ik heb twee maanden met Jeroen en The Visual Connection mogen samenwerken. Jeroen heeft mij en het MT van de facilitaire en huisvestingsorganisatie van ProRail bijgestaan met het samen met de organisatieleden verder vormgeven van de wijzigingen op het gebied van samenwerken en organiseren. Als facilitator en visual artist heeft hij ons geholpen het verhaal te vertellen en vooral uit te beelden. In een prettige organische en interactieve vorm hebben we in heel korte tijd een waardevolle slag gemaakt naar de toekomst! Hij heeft de dynamiek en verhoudingen in de wisselende groepen/sessies snel door en weet in te spelen als iets anders gaat dan vooraf bedacht of doorgesproken. Al met al een oprechte aanbeveling van mijn kant als je ondersteuning of begeleiding zoekt in de ontwikkeling van je club!" 

Opdrachtgevers en deelnemers over de trainingen

Deze manier van werken komt heel goed van pas bij participatie 😊

Met een groep collega's uit verschillende teams hadden we een training zakelijk tekenen. Iedereen was heel enthousiast over de opbouw van de training en het handige boekje met voorbeelden. Ook de tekenset komt goed van pas. 


Bedankt! Het was heel leerzaam, ik ga veel oefenen en het zeker toepassen. Deze manier van werken komt heel goed van pas bij participatie 😊

Nadia van der Krogt, werknemer van de gemeente Leusden die heeft deelgenomen aan de training zakelijk tekenen
Nadia van der Krogt
Zeer nuttige, leerzame en een erg praktische training 

Tijdens een gesprek dat wij onlangs in het kader van ‘het Greywiser-traject’ hadden bleek dat er behoefte was aan een training waarin o.a het volgende aan bod komt: Hoe kan je ervoor zorgen dat je het publiek meer in je presentatie betrekt? Vooral online is dit een uitdaging.


Na een korte zoektocht kwamen we in contact met Jeroen Blijsie.  Hij heeft voor ons team een zeer nuttige, leerzame en een erg praktische training opgezet.

Jeroen, bedankt voor de training (tot nu toe)! We zijn nog niet klaar namelijk. Over een paar weken volgt trainingsdag 3!

Steven Hensen - Greywise 

Doe de training, laat je verrassen

Ik ben sinds begin 2021 bij SMARTR in dienst en nog niet gewend aan het online werken. Deze training was daarom zeer welkom. De trainer liet zien hoe je een online meeting leuk maakt en ervoor zorgt dat iedereen aanhaakt. Wat ik vooral fijn vond is dat je alle ideeën en tips eigenlijk meteen in de praktijk kan gebruiken. Het is interactief en tijdens de laatste module werkten we aan casussen inbrachten. Het enige jammere is dat wij door ons eigen privacybeleid bestanden niet met elkaar mogen delen. We zijn nu hard op zoek naar een werkbare oplossing, maar dat komt vast goed. Mijn tip: ”Doe de training, laat je verrassen en doe vooral actief mee! Dus niet afwachten maar gewoon al je vragen stellen. Des te meer haal je uit deze training.”
Mieke Kroon - Business Consultant SMARTR
Mieke Kroon - Business Consultant 
Daar word je BLIJ van, dat SIE je!

Vanaf het moment dat je de zaal in loopt is het al een feestje! Jeroen weet de fun factor tijdens de training bij de groep aan te zetten! Daar wordt je echt BLIJ van, dat SIE je! Door het enthousiasme vliegen de dagen voorbij! 

Else- Mariëtte van Heijningen
Else- Mariëtte van Heijningen - Strategisch adviseur Data - Bevolkingsonderzoek Nederland
Logo SER

Een brede visie op leiderschap binnen de SER

Rob Canters, Manager HR:

1. Wat was de context en aanleiding voor dit leiderschapstraject?

"In eerste instantie benaderden we The Visual Connection voor een training leidinggeven op afstand. Al snel bleek dat er een andere behoefte bestond: een traject over leiderschap binnen de SER in brede zin. Daar hebben Jeroen en Hubert uitstekend in meegedacht en gefaciliteerd."

 

2. Hoe is het proces verlopen?

"We hebben een viertal sessies gehad waarin de leidinggevenden binnen de SER met elkaar gesproken hebben over wat leiderschap voor hen inhoudt en wat dit betekent voor hun handelen in de praktijk." 


3. Tot welk resultaat heeft het geleid?

"Een brede visie op leiderschap binnen de SER en een mooie aanzet om dit in verder binnen de organisatie in praktijk te brengen."

 

4. Hoe heb je de samenwerking ervaren?

"Zeer prettig. Jeroen en Hubert zijn flexibel, enthousiast en weten de energie in online meetings hoog te houden."


5. Wat zou je andere organisaties adviseren om te doen bij een uitdaging waarvoor jullie stonden? 

"Wat prettig werkte was dat we niet een vooraf uitgestippeld programma volgden, maar gaandeweg het traject konden bepalen wat de inhoud van een volgende sessie zou worden. Zo houd je ruimte om bij te sturen."

Deelnemers over de Leergang Faciliterend Leiderschap

De Leergang Faciliterend Leiderschap is een cadeautje

De Leergang Faciliterend Leiderschap is een waardevolle ervaring, niet alleen voor jou als professional, maar ook voor je persoonlijke groei als mens. Het hebben van een specifiek functieprofiel is niet nodig; het enige wat je nodig hebt, is de wil om te leren.


Samen met Jeroen en je mede facilitator-buddies word je gedurende vijf dagen ondergedompeld in hoe jij invulling kunt geven aan jouw rol als facilitator en hoe je het beste uit een bijeenkomst kunt halen voor jouw team en/of opdrachtgever. Daarnaast is er aandacht voor gesprekstechnieken, modellen en ontwerpprincipes, waardoor je beter in staat bent om vragen of thema's vast te stellen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een workshop.


Deze leergang is vooral gericht op praktisch en gewoon lekker doen. Na afloop van deze leergang ben jij dé facilitator op jouw eigen unieke manier! Gun jezelf de tijd en ruimte om te groeien en verbreed je perspectief door anderen te inspireren en van elkaar te leren. 
Sibel Tanturk
Sibel Tanturk, zelfstandig organisatieadviseur en ondernemer
Zeer nuttige, leerzame en een erg praktische training 

Ik vind het ontzettend leuk om mensen iets te leren, ze te helpen ergens inzicht in te krijgen of over een drempel heen te helpen. Alleen dan wel op een manier dat ze het zoveel mogelijk zélf doen. Maar hoe faciliteer je dat nu op een goede manier? En hoe ga je om met weerstand en de onzichtbare, maar voelbare onderstroom? Daar wilde ik meer over weten….Dus stapte ik begin 2024 in de Leergang Faciliterend Leiderschap. Vijf dagen vol nieuwe werkvormen, interactie, leermomenten en vooral ook lol, die ik gisteren met een beetje weemoed afrondde. Het was een mooi avontuur waaraan ik een dik gevulde rugzak vol werkvormen, theoretische én praktische kennis, oefenervaring en handige tips heb overgehouden. Met als bonus een groep fijne faciliteer-buddies waarmee ik kan sparren en samenwerken voor blijvende groei! 


Claartje Visser
Claartje Visser - Tekenen Werkt
Vijf dagen ondergedompeld in het vak van faciliteren
“Ik heb afgelopen najaar deze leergang gevolgd bij Jeroen Blijsie en heb deze als heel waardevol ervaren!

Vijf dagen lang ondergedompeld worden in het ‘vak’ van facilitator, hoe bereid je op professionele wijze een bijeenkomst of workshop voor, welke werkvormen kies je en waarom en uiteraard heel veel tips en praktijkverhalen. Met een intake vooraf en werken aan je eigen casus tijdens de leergang. En Jeroen schakelt ook direct om de behoefte van de groep tegemoet te komen: zo besloot hij op dag 3 ter plekke om het hele dagprogramma om te bouwen en ons een dag lang een spoedcursus online meetings faciliteren te geven! En weg was hij (naar zijn ‘controlroom’ op zijn kantoor). En wij gezellig in het grote vergadercentrum allemaal verspreid achter onze pc’s 🤓

En bovenal heel leuk om deze leergang in een kleine groep te doen (ik had hele leuke, professionele en charmante dames om me heen 😉👍), zodat je van elkaar ook veel kan leren. Kortom: aanrader!"
Ferry Timp - Facilitator en trainer

Jeroen kan met zijn ervaring schakelen naar metaniveau

Ik wilde beter leren faciliteren met meer zelfvertrouwen.

 

Het vooraf toegestuurde leerpakket: wat een leuke verrassing!


De eerste twee dagen van de leergang gaan echt over je eigen leervraag. Alle ruimte om meteen goed te reflecteren en analyseren. Waardoor alles wat je daarna doet ook echt aansluit bij hetgeen je zelf uit de training wilt halen. Super waardevol dus! 

 

Jeroen heeft zoveel ervaring dat hij kan schakelen in zelf faciliteren en de meta lading. "Zie je jongens wat er nu gebeurt" en daar meteen op reflecteren. Jeroen stijgt als het ware boven de materie uit en is daardoor constant een voorbeeld.

 

Tussen de trainingsdagen door ga je zelf aan de slag met je eigen casus en kun je lekker oefenen. Dit werkte heel prettig, vind ik persoonlijk. Ook het beeldverslag wat we steeds na de trainingsdagen kregen doorgestuurd was echt een cadeautje. Al met al was het een hele mooie en waardevolle ervaring waar ik nog dagelijks profijt van heb!


Maartje Reijnders - zakelijk tekenaar en facilitator

Opdrachtgevers over visualisaties op maat

Een helder en duidelijk eindresultaat

Voor een werkgroep bestaande uit mensen uit de Bouwketen, wilden we een instrument maken om de mogelijkheden van samenwerking in een Bouwteam breed en toegankelijk onder de aandacht te brengen.

Daarom kozen we voor het maken van een praatplaat. Qua input hebben we heel wat heen en weer moeten schuiven. Dit ging vloeiend onder de begeleiding van Lot Bakker. 

Veel dank! We zijn blij met het eindresultaat.

Dirkjan Bours
Dirkjan Bours - Coordinator Bouw Circulair
Spraakmakende visual
In een zeer kort tijdsbestek komen tot een spraakmakende presentatie visual, passend bij ons ingediende plan van aanpak. Dit was grofweg de uitdaging waar we voor stonden. Flexibiliteit, direct meetekenen door Stefan tijdens korte sessies met het team en heel snel schakelen. Zo hebben we samen de uitdaging volbracht en kon het team op pad om te presenteren. Beelden zeggen immers meer dan woorden.
Steven Meijlof
Steven Meijlof, Tendercördinator Heijmans Infra

Lezers over ons boek The World of Visual Facilitation

Vooral het gedeelte over visueel luisteren vind ik interessant
"Ik werk als onderwijskundige. In die baan ben ik veel bezig met het begeleiden van teamprocessen, onderwijsvernieuwingen en leid ik projecten. Vooral het gedeelte over visueel luisteren vind ik interessant. Wat ik zo fijn vind is dat het een breed beeld geeft van het veld van visueel werken. Heel veel eerste handreikingen over visueel werken en faciliteren van mensen door het gebruiken van beeld. Het is een compleet naslagwerk."
Lieke  Willemsen
Ik pak het boek er regelmatig bij
Eerst was ik een beetje geïntimideerd: groot en zwaar boek, en veel. Inmiddels weet ik beter. Ik pak het boek er regelmatig bij. Er is rondom het visueel faciliteren van bijeenkomsten gewoon heel veel in terug te vinden. Er hebben veel mensen aan meegewerkt, het is een gigantische bundeling aan expertise waar ik nu dankbaar gebruik van maak! 
Phyllis Verbunt
Phyllis Verbunt - Verbeelden met Verbunt