Visuele teambuilding

Visuele teamsessies

Meer plezier & resultaat met de kracht van visualisatie

Versterk de samenwerking

Elk team kan af een toe een update gebruiken.

Nieuwe energie

Zoek weer echt de verbinding met elkaar. Voor nieuwe ideeën en energie.

Overzicht geeft inzicht en uitzicht 

Werk samen aan The Bigger Picture van het team.
Visuele teambuilding bij Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

"De samenwerking in ons team kan beter, zeker nu we al zo lang hybride werken."

De kwaliteit van de samenwerking in je team mag het bereiken van de doelen niet in de weg staan.

Hoe staat dat bij jouw team?

Is het aan iedereen duidelijk wat de doelen zijn, wat je wel (en dus ook niet) doet en voor wie? Hoe je het beste uit ieders kwaliteiten haalt? Hoe ga je met de kleine en grote veranderingen om?

Hybride werken maakt dit ook nog eens een stuk lastiger. Als je niet uitkijkt, raak je het zicht op elkaar steeds meer kwijt.

Herken je dit? Dan kan het slim zijn om een dag te investeren in een visuele teambuildingsessie. Lees dan snel verder.

We stellen een dag op maat voor je samen

Dit kan voor vijf, vijftig tot zelfs vijfhonderd collega’s. Omdat jouw team of organisatie uniek is, nemen we de tijd om met jou het best passende programma samen te stellen. Op basis van vele ervaringen hebben we het basisprogramma al voor je klaarstaan. Daarna is het een kwestie van de dag vormgegeven. Zodat het past bij je team als een warme jas.


Bekijk deze video waarin Joyce van Oostveen van SMARTR vertelt over haar visuele teamdag.

De drie elementen van visuele teamsessie

1. Leren zakelijk tekenen

Zakelijk tekenen heb je zo onder de knie. In sneltreinvaart leren we je de basissymbolen en fijne kneepjes van het zakelijk tekenen.


We maken daarbij gebruik van Het Visuele ABC.

2. Visuele brainstorm & presenteren

Door visualisatie aan de slag met de essentiële teamvragen, zoals: Waar willen we over een jaar staan? Hoe komen we daar? Wat doen we wel en niet (meer) voor wie? Hoe halen we het beste uit de individuele kwaliteiten?
Visuele teambuilding bij Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

3. Samen het teambeeld maken

De resultaten vatten we samen in één grote tekening: het teambeeld. Iedereen draagt zijn steentje bij aan deze enorme visualisatie. Bij zeer grote teams en organisaties werken we met meerdere platen.
Evelien Douwes - Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

"Wij gingen aan de slag om ons jaarplan visueel te maken. Het team adviseurs was verrassend stil en tekende vol overgave en enthousiasme uren achter elkaar door tot er prachtige posters per duo ontstonden! Zelfs de meest huiverigen onder ons stonden trots en met een glimlach hun visualisaties toe te lichten. Uiteindelijk werd er op een poster van 1 x 4 meter het Teambeeld getekend en opgehangen… En deze laten we zeker nog een tijdje hangen. Wij kunnen niet wachten om deze bijzondere vorm vaker toe te passen want een beeld zegt meer dan duizend woorden!”

Evelien Douwes, Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

Is dit echt iets voor jouw team?

Dit is voor jullie als:

  • Je tijd en energie wilt steken in je team. Niet alleen om tot betere resultaten te komen. Juist ook om lol met elkaar te hebben en in gesprek te gaan over de dingen die spelen.

  • Je zoekt naar een nieuwe en betere manier om samen te werken. Gebruik de kracht van visualisatie voor meer energie en betrokkenheid. Alle neuzen weer dezelfde richting op!

  • Je leider bent van een team, afdeling of langlopend project en de post-corona periode meteen goed van start wil gaan. Wacht niet langer en ga direct voor nóg betere resultaten.

Dit is juist niet voor jullie als:

  1. Je de sessie wilt gebruiken om nieuwe regels op te leggen zonder dat je openstaat voor een gesprek en nieuwe ideeën.
  2. Je gefocust bent op de quick wins en je niet verder kijkt naar de organisatiecultuur en veranderingen op de middellange en langere termijn.
  3. Je denkt dat met zijn allen weer naar kantoor gaan, geen enkel probleem oplevert en dat alles weer hetzelfde wordt als de pré corona periode.

Sfeerimpressies van visuele teamsessies

Visuele teambuilding klantlogo's

Vele teams gingen je al voor

We vinden het superleuk om dit voor jouw team te doen. Wil je een keer zelf horen hoe onze klanten het visuele teambuilding hebben ervaren?

Veelgestelde vragen

Visuele Teambuilding

Kan het veilig in deze corona-tijd?

Absoluut. We houden de vereiste fysieke afstand en iedereen maakt gebruik van zijn eigen ontsmette stiftenset.

Het visuele gedeelte van de sessie vind ik wel interessant, hoe zorg je ervoor dat het leren tekenen niet de overhand neemt?

De sessie is altijd op maat gemaakt. Het tekenen zien wij slechts als aanvullend communicatiemiddel. Het belangrijkste thema van de dag bepalen jullie zelf. Of het nu gaat om een jaarplan of het uitwerken van een strategie, de vragen die centraal komen te staan bepalen we gezamenlijk tijdens het voorbereidingsgesprek. Hier nemen we echt de tijd voor.

Hoeveel mensen kunnen er meedoen?

Van kleine teams van enkele personen tot en met volledige organisaties van honderden collega's.

Waar kan het plaatsvinden?

Eigenlijk overal. Je hebt namelijk niet veel nodig. Wil je graag op het eigen kantoor werken dan is dit geen enkel probleem. Zolang er tafels en wanden zijn om aan te werken. Of een open ruimte waar flip-overs en prikborden kunnen staan.

Ik heb een internationaal team, kan het ook online?

- De waarde van deze training zit in de combinatie van faciliteren en visuele werkvormen gebruiken. Mensen vinden het leuk en zijn zo actiever betrokken bij het project.
- Deze training is uiterst geschikt voor managers die hun team mee moeten krijgen in een veranderproces. Of voor projectleiders die bij de uitvoer van projecten verschillende belangen moeten behartigen.
- Bovendien zijn we aangesloten bij de International Forum for Visual Practitioners . In het certificaat bij deze training vermelden we alle competenties die de IFVP belangrijk vindt.

Kan het programma ook passend gemaakt worden als onderdeel van een bestaand traject?

Visuele teambuilding is juist uitermate geschikt om het te passen in bestaande projecten en veranderingen. Van strategie, procesverbetering tot samenwerkingsvraagstukken.

Kun je ook zonder Btw factureren?

Jazeker, dankzij onze registratie bij het CRKBO kunnen we indien gewenst zonder btw factureren. Geef dat dan bij je inschrijving aan onder opmerkingen.

Plan vandaag nog jullie teamsessie