Lees hier wat onze klanten hebben ervaren 

De hele organisatie bij elkaar voor drie dagen en dat online. Het faciliteren van deze klus vraagt om een goed programma met veel interactie

Internationaal

online retreat 

"In the organization of our online retreat the preparation calls were key. It saved time and made it more efficient. And the ''offline activities'' like cooking and drawing together really helped to the success of the meetings" 


Meer weten over onze procesbegeleiding? 

Live meetekenen

tijdens een gesprek 

of bijeenkomst 

"Ik voel me gehoord en zie letterlijk hoe je mij begrijpt. Het visueel weergeven van ons gesprek geeft vertrouwen, overzicht en nieuwe inzichten." 

Live meetekenen kan op grote en kleine schaal. Ook in een zaal vol mensen word live meetekenen gebruikt om de impact te vergroten. 

Benieuwd wat Graphic Recording voor jou kan doen?

Visuele Teamsessies

"Het met elkaar tekenen van  je eigen rol in de organisatie en het team én het presenteren van je eigen praatplaat was heel verrassend, een openbaring soms en met veel humor. Dit hebben we echt als iets heel waardevols ervaren."

Meer lezen over Visuele Teamsessies kan hieronder. 

Leergang

Faciliterend

Leiderschap 

"Wat een waardevol traject. Jeroen neemt de tijd om echt stil te staan bij je eigen leervraag en hier ook mee te oefenen. 

Door zijn kennis en ervaring heb je steeds een voorbeeld voor je neus en krijg je praktische tips die je direct kunt toepassen. Ik heb veel geleerd. Echt een aanrader dus!"

Is de Leergang misschien ook wat voor jou?

Training Online 

Meetings

"De koffiebreak hadden we wel kunnen skippen! Al tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik de energie en het enthousiasme.  De trainer gaf het goede voorbeeld!"

Wil je meer weten over Online Meetings met Impact, klik dan verder.

Ernst Japikse
Met 22 man een strategie maken? Ja dat kan en is zelfs heel waardevol. Maar je moet het wel goed faciliteren. Met Jeroen hebben we een uitstekende begeleiding gehad. Opgewekt en optimistisch leiding geven aan de dagen, uitdagen, doorvragen, sturen op het eindresultaat en uitstekend voorbereid. Hij staat niet voor niets bovenaan mijn lijstje als het gaat om het faciliteren van complexe vraagstukken.
Ernst Japikse - CEO Ennatuurlijk

Een helder en duidelijk eindresultaat

Voor een werkgroep bestaande uit mensen uit de Bouwketen, wilden we een instrument maken om de mogelijkheden van samenwerking in een Bouwteam breed en toegankelijk onder de aandacht te brengen.

Daarom kozen we voor het maken van een praatplaat. Qua input hebben we heel wat heen en weer moeten schuiven. Dit ging vloeiend onder de begeleiding van Lot Bakker. 

Veel dank! We zijn blij met het eindresultaat.

"I truly enjoyed the workshops offered by the Visual Connection."

"They were fun, energetic and engaging! I took away some great new skills in business drawing and visual team presentation.

Jeroen and his team are true professionals. It was a real pleasure working with them. I would recommend The Visual Connection to anyone who wants to inject a visual angle to their learning and events through lively and interactive sessions."


Sun Brage Head Digital (The ASC)
"The Visual Connection helpt ons om bij elke plaat een video te maken met een toelichting. Zo kunnen we nóg meer collega’s meenemen in de inspirerende manier waarop we in deze sessies met elkaar aan de slag zijn geweest." 

Wil je de platen zien waar Anita het over heeft? Lees hier verder.

Anita Vermeulen - Adviseur beheer buitenruimte Gemeente Leusden 


1. Wat was de context en aanleiding voor dit leiderschapstraject?

In eerste instantie benaderden we The Visual Connection voor een training leidinggeven op afstand. Al snel bleek dat er een andere behoefte bestond: een traject over leiderschap binnen de SER in brede zin. Daar hebben Jeroen en Hubert uitstekend in meegedacht en gefaciliteerd.

 

2. Hoe is het proces verlopen?

We hebben een viertal sessies gehad waarin de leidinggevenden binnen de SER met elkaar gesproken hebben over wat leiderschap voor hen inhoudt en wat dit betekent voor hun handelen in de praktijk. 

 

3. Tot welk resultaat heeft het geleid?

Een brede visie op leiderschap binnen de SER en een mooie aanzet om dit in verder binnen de organisatie in praktijk te brengen.

 

4. Hoe heb je de samenwerking met Hubert en Jeroen ervaren?

Zeer prettig. Jeroen en Hubert zijn flexibel, enthousiast en weten de energie in online meetings hoog te houden.

 

5. Wat zou je andere organisaties adviseren om te doen bij een uitdaging waarvoor jullie stonden? 

Wat prettig werkte was dat we niet een vooraf uitgestippeld programma volgden, maar gaandeweg het traject konden bepalen wat de inhoud van een volgende sessie zou worden. Zo houd je ruimte om bij te sturen.


Rob Canters: Hoofd afdeling HR at Sociaal-Economische Raad (SER)

Tijdens een gesprek dat wij onlangs in het kader van ‘het Greywiser-traject’ hadden bleek dat er behoefte was aan een training waarin o.a het volgende aan bod komt: Hoe kan je ervoor zorgen dat je het publiek meer in je presentatie betrekt? Vooral online is dit een uitdaging.


Na een korte zoektocht kwamen we in contact met Jeroen Blijsie.  Hij heeft voor ons team een zeer nuttige, leerzame en een erg praktische training opgezet.

Jeroen, bedankt voor de training (tot nu toe)! We zijn nog niet klaar namelijk. Over een paar weken volgt trainingsdag 3!

Steven Hensen - Greywise 
Ik werk als onderwijskundige. In die baan ben ik veel bezig met het begeleiden van teamprocessen, onderwijsvernieuwingen en leid ik projecten. Vooral het gedeelte over visueel luisteren vind ik interessant. Wat ik zo fijn vind is dat het een breed beeld geeft van het veld van visueel werken. Heel veel eerste handreikingen over visueel werken en faciliteren van mensen door het gebruiken van beeld. Het is een compleet naslagwerk.
Lieke Willemsen 
Ik ben sinds begin 2021 bij SMARTR in dienst en nog niet gewend aan het online werken. Deze training was daarom zeer welkom. De trainer liet zien hoe je een online meeting leuk maakt en ervoor zorgt dat iedereen aanhaakt. Wat ik vooral fijn vond is dat je alle ideeën en tips eigenlijk meteen in de praktijk kan gebruiken. Het is interactief en tijdens de laatste module werkten we aan casussen inbrachten. Het enige jammere is dat wij door ons eigen privacybeleid bestanden niet met elkaar mogen delen. We zijn nu hard op zoek naar een werkbare oplossing, maar dat komt vast goed. Mijn tip: ”Doe de training, laat je verrassen en doe vooral actief mee! Dus niet afwachten maar gewoon al je vragen stellen. Des te meer haal je uit deze training.”
Mieke Kroon - Business Consultant SMARTR
Mieke Kroon - Business Consultant 

Met een groep collega's uit verschillende teams hadden we een training zakelijk tekenen. Iedereen was heel enthousiast over de opbouw van de training en het handige boekje met voorbeelden. Ook de tekenset komt goed van pas. 


Bedankt! Het was heel 

 leerzaam, ik ga veel oefenen en het zeker toepassen. Deze manier van werken komt heel goed van pas bij participatie 😊

Nadia van der Krogt, werknemer van de gemeente Leusden die heeft deelgenomen aan de training zakelijk tekenen
Nadia van der Krogt
Evelien Douwes - Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis
Met ons team van adviseurs hadden we een mix van visuele training en teambuilding in één. Wij kunnen niet wachten om deze bijzondere vorm vaker toe te passen. Beeld zegt meer dan duizend woorden!
Evelien Douwes- Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis