Training Zakelijk tekenen

HA, DAT WIL IK WEL!

Visuele taal

Ontdek hoe leuk en eenvoudig het is om visueel te communiceren met het Visuele ABC. 

Impact 

Breng jouw boodschap krachtiger over zodat hij echt aankomt.
Presenteer jouw verhaal op je eigen manier en krijg meer plezier en interactie in het gesprek. 
Zakelijk tekenen man die power toont.png

Overzicht, inzicht en impact in één plaatje!

Nee écht waar! Ik kan écht niet tekenen!"

Negen op de tien volwassenen zegt dit als je ze een stift in de hand geeft.

Wil jij net als veel anderen jouw presentaties leuker en interactiever maken? Een boodschap helder overbrengen zonder dat jouw publiek vele pagina's tekst door hoeft te nemen? Ben je het zelf ook zo zat om naar saaie PowerPointpresentaties te kijken?

Leer dan nu een nieuwe zakelijke taal. Net als leren schrijven is het eigenlijk heel eenvoudig. Met een paar basisvormen ben jij binnen no time in staat om mensen mee te nemen in jouw verhaal.

meld je direct aan voor de training
Zomer inspiratie: Xantha van der Vos - Gemeente Leusden

"Met mijn visuele starterskit op vakantie"  ✍️ 

“Gewoon doen, iedereen kan het”, zei men tijdens de training Zakelijk Tekenen. Tekenen voor mijn plezier had ik sinds mijn schooltijd niet meer gedaan. Ik leerde op school dat ik er niet goed in was, dus stopte ermee. Maar tijdens de training hervond ik het plezier. Het gaat niet om 'mooi' tekenen, maar om het overbrengen van een boodschap. En dat lukte me wel. Ik kreeg ook positieve reacties uit mijn werkomgeving. "Jeetje Xantha wat breng je de boodschap duidelijk over zo!" Zo leuk om te horen. Hier wil ik zeker mee verder!

En zo kwam het dat ik spontaan mijn starterskit van de training in mijn koffer stopte toen ik afgelopen week naar Frankrijk ging. Tijdens de vakantie heb ik genoten van de rust en het tekenen van mijn omgeving. “Gewoon proberen en doen!”. En dat heb ik gedaan. Heerlijk!

Zakelijk tekenen om te zoenen

Nieuwe energie, creativiteit en betrokkenheid

Een veelgehoorde reactie na het volgen van de training:

"Ik wist niet dat het leren zakelijk tekenen zo eenvoudig en snel zou gaan. Ik gebruik deze vaardigheid steeds vaker en het wordt ook steeds leuker om te doen. Ik merk dat mijn collega's enthousiast zijn en dat er meer energie is dan bij een presentatie op een scherm. Ook de aantekeningen en samenvattingen die we maken zijn steeds meer visueel en minder tekstueel. De visualisaties worden aandachtig bekeken, zo komt iedereen beter voorbereid naar de meetings, is er meer interactie en werken we effectiever samen."

Het faciliteren van meetings, bijeenkomsten en strategische sessies. In alles wat we doen gebruiken we de kracht van visualisatie. Bij The Visual Connection weten we dat samenwerken lastig is, vooral ten tijde van verandering.

Een tekening maken is voor ons geen doel maar een middel. Het is een manier om mensen te betrekken, te motiveren en mee te nemen in een verhaal, idee of concept. Zo creëer je verbinding en krijgen je klanten of collega's nieuwe inzichten.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met simpele, maar duidelijke tekeningen kunnen we complexe zaken overzichtelijk maken.

Wil jij deze nieuwe van manier van communiceren ook leren? Dan is deze training geknipt voor jou.

Na de training Zakelijk tekenen heb jij...

Kennis van het visuele ABC. Je leert niet zomaar poppetjes tekenen. Het gaat juist om beweging, acties en emoties, die ervoor zorgen dat je anderen raakt.
Een zelfgemaakte visualisatie. Laat anderen zien wie je bent en waar je voor staat. Dit had je nooit gedacht! Leer visueel communiceren in één dag.
Helder hoe je een plaat sprekend maakt. Je leert welke kleuren en vormen je kunt gebruiken om jouw visualisatie duidelijk en nog aantrekkelijker te maken. 

Deze training is voor jou als:

  • Je wilt leren tekenen en dit ook echt wilt toepassen als ondersteuning van je communicatie.

  • Je (steeds meer) gebruik wilt maken van visualisatie op de werkvloer, dus doelgericht tekenen in een zakelijke context.

  • Veel samenwerkt. De training is voor iedere professional die een nieuwe manier van communiceren wil leren en op een leuke manier resultaten wil neerzetten. 

Deze training is niet voor jou als: 

  1. Je artistiek wilt leren tekenen en de nieuwe Picasso wilt worden.

  2. Je zeer gehecht bent aan het presenteren en discussiëren aan de hand van PowerPoint-presentaties.

  3. Je geen tijd en energie wilt steken in deze professionele ontwikkeling.

Programma training Zakelijk tekenen

1. De basis

Zakelijk tekenen leer je sneller dan je denkt. Van de trainer krijg je simpele tips over hoe je het beste kunt gaan staan en hoe je je stift het beste op het papier kunt zetten.
Kleurgebruik

2. Kleurgebruik 

Kleuren hebben verschillende betekenissen. Waar wil je aandacht op leggen? Welke passen goed bij elkaar?

Het gebruik van tekenen in een zakelijke context is anders dan het maken van kunst. Om een tekening helder en begrijpelijk te maken kun je gebruik maken van kaders en pijlen.

Zakelijk tekenen van woord naar plaatje
Een fiets of een huis tekenen kan iedereen. Maar hoe visualiseer je 'samenwerking', 'veiligheid' of 'jaarplan'?
Zakelijk tekenen stappenplan

5. Stappenplan 

Help, een leeg vel papier. We demonstreren hoe je komt van niks naar een sprekende visualisatie.

Over je visie, een idee, project, proces of gewoon je volgende vakantie. Met feedback van trainer en mededeelnemers. 

Visuele starterkit
€ 550,- inclusief visuele starterkit

Training Zakelijk Tekenen


* Krijg een korting van 15% als je iemand meeneemt

  • Wil jij meer impact hebben?

  • Anderen meenemen in jouw verhaal?

  • Meer communicatiekracht, interactie en plezier op je werk?


Dan is de training Zakelijk Tekenen echt wat voor jou. In één dag ontwikkel jij een visueel vocabulaire met behulp van ons boek het Visuele ABC. Een mooie starterskit met professioneel tekenmateriaal ligt voor je klaar, zodat je direct aan de slag kan en deze nieuwe taal meteen in de praktijk kunt toepassen. Je profiteert van alle tips en tricks van onze ervaren trainers en facilitators.

Visuele combi-deal

Weet je nu al dat je verdere stappen wilt nemen in de wereld van visualisatie?
Ben jij zo iemand die meteen voor de volle honderd procent gaat, wanneer het gaat om je proffessionele ontwikkeling? Vind je het gaaf om met je creativiteit aan de slag te gaan?
Twijfel dan niet langer en maak gebruik van onze speciale visuele combi-deal. 

Leer het Zakelijk tekenen en stoom daarna door naar Visueel Faciliteren. 


Nu geen 2.150,- maar 1.950,-


* Geef in het veld overige vragen/opmerkingen aan dat je graag gebruik wilt maken van de combi-deal

** Tip: Neem iemand mee en ontvang 15% korting.

Organiseer dit met jouw team

Wij verzorgen een leuke, energieke en leerzame dag

Zakelijk tekenen groep

Sfeerimpressies van de training Zakelijk tekenen

Ik kan al aardig tekenen, leer ik dan nog wel genoeg?

Bij deze training gaat het niet om artistiek leren tekenen. Je hoeft geen Picasso te zijn om een boodschap over te kunnen brengen. Bij The Visual Connection staat samenwerken en communiceren centraal. Het tekenen is slechts een middel om de boodschap over te brengen. Als je twijfelt, kijk dan ook even naar de training Visueel Faciliteren, een vervolgtraining waarbij visuele werkvormen, presenteren en faciliteren centraal staan. Of neem contact met ons op, dan kijken we samen welke training het meest geschikt is voor jou.

Ik kan het me op dit moment niet veroorloven. Wat zijn de opties?

Wij begrijpen dat het best een investering is. Bij the Visual Connection geloven we dat het investeren in vaardigheden je echt verder helpen bij de doelen die je wilt bereiken. Er is veel voor nodig om mensen in beweging te krijgen en echt resultaten te boeken. Daarom kun je bij ons ook desgewenst in termijnen betalen.

Het is juist waardevol als je deze training samen met collega's volgt. Niet alleen leer je dan zelf visueel communiceren, met elkaar kun je deze nieuwe taal centraal stellen. Vanaf een groep van vijf deelnemers is het financieel al interessant om te kijken naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Kun je ook zonder Btw factureren?

Jazeker, dankzij onze registratie bij het CRKBO kunnen we indien gewenst zonder btw factureren. Bij je inschrijving kun je onder het kopje opmerkingen aangeven dat je dit wilt.