Training Zakelijk Tekenen

Meer impact en interactie in je persoonlijke communicatie

Visuele taal

Ontdek hoe leuk en eenvoudig het is om visueel te communiceren met het Visuele ABC. 

Simpel & duidelijk 

Met beelden maak je je boodschap simpel en krachtiger zodat hij echt aankomt.

Energie & verbinding

Presenteer jouw verhaal op je eigen manier en krijg meer plezier en interactie in het gesprek. 

Overzicht, inzicht en impact in één plaatje!

Nee écht waar! Ik kan écht niet tekenen!"

Negen op de tien volwassenen zegt dit als je ze een stift in de hand geeft.

Wil jij net als veel anderen jouw presentaties leuker en interactiever maken? Een boodschap helder overbrengen zonder dat jouw publiek vele pagina's tekst door hoeft te nemen? Ben je het zelf ook zo zat om naar saaie PowerPointpresentaties te kijken?

Leer dan nu een nieuwe zakelijke taal. Net als leren schrijven is het eigenlijk heel eenvoudig. Met een paar basisvormen ben jij binnen no time in staat om mensen mee te nemen in jouw verhaal.

DATA EN AANMELDEN
Meld je direct aan voor de training

Na de training Zakelijk Tekenen heb jij...

Een visueel vocabulaire

Kennis van het visuele ABC. Je leert niet zomaar poppetjes tekenen. Het gaat juist om beweging, acties en emoties, die ervoor zorgen dat je anderen raakt.

Je eigen praatplaat

Een zelfgemaakte visualisatie. Laat anderen zien wie je bent en waar je voor staat. Dit had je nooit gedacht! Leer visueel communiceren in één dag.

Meer communicatiekracht

Helder hoe je een plaat sprekend maakt. Je leert welke kleuren en vormen je kunt gebruiken om jouw visualisatie duidelijk en nog aantrekkelijker te maken. 
Zakelijk tekenen om te zoenen

De kracht van visuele communicatie. Alle voordelen op een rij:

 • Zakelijk tekenen is een vaardigheid die eenvoudig en snel te leren is
 • Deze manier van presenteren slaat goed aan bij mijn collega's. 
 • Er is meer energie dan bij een presentatie op het scherm
 • "De visualisaties worden aandacht bekeken. Iedereen komt beter voorbereid naar de meetings, er is meer interactie en we werken effectiever samen"
 • Een tekening maken is voor ons geen doel maar een middel. Het is een manier om mensen te betrekken, te motiveren en mee te nemen in een verhaal, idee of concept. Zo creëer je verbinding en krijgen je klanten of collega's nieuwe inzichten.
 • Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met simpele, maar duidelijke tekeningen maken we complexe zaken overzichtelijk.

Wil jij deze nieuwe van manier van communiceren ook leren? Dan is deze training geknipt voor jou.

Deze training is voor jou als:

 • Je wilt leren tekenen en dit ook echt wilt toepassen als ondersteuning van je communicatie.

 • Je (steeds meer) gebruik wilt maken van visualisatie op de werkvloer, dus doelgericht tekenen in een zakelijke context.

 • Veel samenwerkt. De training is voor iedere professional die een nieuwe manier van communiceren wil leren en op een leuke manier resultaten wil neerzetten. 

Deze training is niet voor jou als: 

 1. Je artistiek wilt leren tekenen en de nieuwe Picasso wilt worden.

 2. Je zeer gehecht bent aan het presenteren en discussiëren aan de hand van PowerPoint-presentaties.

 3. Je geen tijd en energie wilt steken in deze professionele ontwikkeling.

Zakelijk Tekenen met je hele team?

Wij verzorgen een leuke, energieke en leerzame dag

Meer weten? 
Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.
Zakelijk tekenen groep

Programma training Zakelijk Tekenen

Ons populaire hernieuwde uitgave van The Visual ABC. Ga direct aan de slag met Zakelijk Tekenen Iedereen kan tekenen

1. Visuele ABC

Zakelijk tekenen leer je sneller dan je denkt. In ons praktische handboek het Visuele ABC zie je voorbeelden hoe je basisvormen omzet in veelzeggende symbolen. 

2. Wat zijn goede materialen? 

Van de trainer krijg praktische tips over welke materialen te gebruiken. Uitleg over hoe je het beste kunt gaan staan en hoe je je stift het beste op het papier kunt zetten. 

3. Je eigen visuele vocabulaire

Tekenen in een zakelijke context is heel anders dan het maken van kunst. Om een tekening helder en begrijpelijk te maken kun je gebruik maken van mensen, kaders en pijlen. Bouw je eigen visuele bibliotheek 

Zakelijk tekenen van woord naar plaatje

4. Van woord naar plaatje

Een fiets of een huis tekenen kan iedereen. Maar hoe visualiseer je 'samenwerking', 'veiligheid' of 'jaarplan'? Samen maken we de vertaling van de meest gebruikte concepten naar beelden. 
Zakelijk tekenen stappenplan

5. Stappenplan 

Help, een leeg vel papier. We demonstreren hoe je in een paar eenvoudige stappen van niks naar een sprekende visualisatie komt. Dit stappenplan is eenvoudig toe te passen ook al is het onderwerp nog zo complex. 

6. Je eigen praatplaat

Over je visie, een idee, project, proces of gewoon je volgende vakantie. Met feedback van trainer en mededeelnemers maak je jouw praatplaat duidelijk en aantrekkelijk. 

Visuele starterkit
€ 595,- inclusief visuele starterkit

Training Zakelijk Tekenen


* Krijg een korting van 15% als je iemand meeneemt

 • Wil jij meer impact hebben?

 • Anderen meenemen in jouw verhaal?

 • Meer communicatiekracht, interactie en plezier op je werk?


Dan is de training Zakelijk Tekenen echt wat voor jou. In één dag ontwikkel jij een visueel vocabulaire met behulp van ons boek het Visuele ABC. Een mooie starterskit met professioneel tekenmateriaal ligt voor je klaar, zodat je direct aan de slag kan en deze nieuwe taal meteen in de praktijk kunt toepassen. Je profiteert van alle tips en tricks van onze ervaren trainers en facilitators.

Sfeerimpressies van de training Zakelijk Tekenen

Veelgestelde vragen

Zakelijk tekenen

Ik kan al aardig tekenen, leer ik dan nog wel genoeg?

Bij deze training gaat het niet om artistiek leren tekenen. Je hoeft geen Picasso te zijn om een boodschap over te kunnen brengen. Bij The Visual Connection staat samenwerken en communiceren centraal. Het tekenen is slechts een middel om de boodschap over te brengen. Als je twijfelt, kijk dan ook even naar de training Visueel Faciliteren, een vervolgtraining waarbij visuele werkvormen, presenteren en faciliteren centraal staan. Of neem contact met ons op, dan kijken we samen welke training het meest geschikt is voor jou.

Ik kan het me op dit moment niet veroorloven. Wat zijn de opties?

Wij begrijpen dat het best een investering is. Bij the Visual Connection geloven we dat het investeren in vaardigheden je echt verder helpen bij de doelen die je wilt bereiken. Er is veel voor nodig om mensen in beweging te krijgen en echt resultaten te boeken. Daarom kun je bij ons ook desgewenst in termijnen betalen.

Het is juist waardevol als je deze training samen met collega's volgt. Niet alleen leer je dan zelf visueel communiceren, met elkaar kun je deze nieuwe taal centraal stellen. Vanaf een groep van vijf deelnemers is het financieel al interessant om te kijken naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Kun je ook zonder Btw factureren?

Jazeker, dankzij onze registratie bij het CRKBO kunnen we indien gewenst zonder btw factureren. Bij je inschrijving kun je onder het kopje opmerkingen aangeven dat je dit wilt.