Zo hangt een professional een flipovervel op
06 maart 2017 

Zo hangt een professional een flipovervel op

flipover vel ophangen the visual connection

Als je een flipovervel beschreven of getekend hebt, dan wil je hem misschien kwijt aan de wand, maar hoe? Het kost tijd, de plaat hangt vaak scheef, halverwege de sessie laat hij helemaal los en liggen je visuele aantekeningen op de grond. In deze blog leg ik je in drie stappen uit hoe je je flipovervel professioneel ophangt aan de wand.

Lees de blog of bekijk de vlog!


Stap 1

Scheur het flipovervel goed af. Dit doe je door de duim van je ene hand net boven de scheurrand te plaatsen en daar lichte druk uit te oefenen. Met je andere hand geef je tegelijkertijd een korte ruk aan de onderkant van het vel en voila, je hebt de gehele plaat in handen.

flipover vel ophangen zakelijk tekenen
“Zo gemakkelijk?! Ik loop altijd zo te hannesen!”

Stap 2

Gebruik goede tape. Ik ben zelf groot fan van de 15 mm brede schilderstape van TESA. Deze vind je in iedere doe-het-zelfzaak.

flipover vel ophangen zakelijk tekenen

Dit spul plakt echt goed, koop geen rommel

Stap 3

Bereid het ophangen van de plaat goed voor. Scheur stukjes tape van minimaal 10 centimeter van te voren af en vouw daarvan de uiteinden om. Waarom? Zodat je de tape naderhand weer gemakkelijk van de wand kunt verwijderen. Plak de stukjes tape aan de zijkant van de flipover of op de wand waar je later de plaat wilt ophangen.

flipover vel ophangen zakelijk tekenen

Zo handig...

Op deze manier kun je een plaat snel en gemakkelijk tussendoor of tijdens een workshop ophangen. Als je een plaat ophangt, maak dan een denkbeeldig kruis van de tapejes, zo hangt ie mooi strak aan de wand.

flipover vel ophangen zakelijk tekenen

Waarom zou ik een plaat willen ophangen?
Goede vraag. Er zijn eigenlijk twee situaties waarin je een plaat wilt ophangen. Vooraf, omdat je geen staande flipover hebt bijvoorbeeld of achteraf om het gesprek gaande te houden.

Er zijn overigens risico’s verbonden aan het vooraf ophangen van een plaat. Ik heb eens een schilder moeten laten komen omdat de inkt van de stiften was doorgedrukt op de muur en ik die er met geen mogelijkheid meer af kreeg. Lesson learned: wil je geen permanente plaat aan de muur? Hang dan twee flipovervellen over elkaar op.

Wat als ik een plaat wil maken die groter is dan ikzelf?
Het kan zijn dat je een vrij lang vel papier wilt gebruiken. Pro-tip: koop een rol Neuland Big Spender van 25 meter, dit is een soort behangpapier maar dan twee keer zo breed. Om deze goed op te kunnen hangen, is het belangrijk om vooraf op iedere meter een tapeje van 10 centimeter te plakken - zowel boven als onder. Begin aan de linkerkant met plakken en dan loop je met de rol papier naar rechts. Zo rolt de plaat als vanzelf af en kun je gemakkelijk en in je eentje een plaat ophangen die groter is dan jijzelf.

De ervaring leert dat tape minder goed hecht aan de wand dan aan het papier. Plak daarom van ieder tapeje een derde deel op het papier en houdt de rest over voor aan de wand.

Stuur je mij een foto van jouw plaat aan de muur?Over de schrijver
Reactie plaatsen