Hoe is The Visual Connection ontstaan?
11 november 2016 

Hoe is The Visual Connection ontstaan?

Rond het jaar 2000 maakte ik kennis met het vak van facilitator, ook wel procesbegeleider genoemd. In mijn werk als consultant verbaasde ik me destijds vaak hoeveel effectiever meetings konden zijn. Vergaderingen kosten te vaak te veel energie in plaats van dat ze voldoening en resultaat geven.

Samen met mijn collega Annet Noordik heb ik het vak van facilitator verder ontdekt. We werden al snel gevraagd om opleidingen te gaan geven op ons vakgebied. Daar ligt onze passie ook nog steeds.

Uit enthousiasme ontstaan

In 2006 besloten we een boek te schrijven over ons werk als facilitators, dit is uitgegeven door VakMedianet (destijds Kluwer) met de titel ‘Hartelijk Gefaciliteerd’. En je weet wat ze zeggen over mensen die een boek schrijven - die gaan vroeg of laat uit dienst. In 2011 heb ik die stap durven zetten. Dat was thuis natuurlijk wel even spannend, want mijn vrouw was ook al ondernemer.

Ik kan nu zeggen dat ik geen seconde spijt heb gehad van mijn keus voor ondernemerschap. Sinds het begin groeien we nog ieder jaar. In 2014 ben ik, aangewakkerd door conferenties en trainingen in de VS, gestart met The Visual Connection. De kracht van visualisatie, dat je kunt verbeelden wat er bij een meeting gezegd wordt, dat helpt organisaties echt verder. Ik wil zoveel mogelijk mensen in organisaties hiermee verder helpen.

De kracht van visuele communicatie

Ik schreef het al eerder: visuele communicatie zit in de natuur van de mens. Met visualisatie voelen mensen zich vaak meer betrokken bij het gesprek en kan men zich ook beter focussen. Visualisaties helpen beter om overzicht te creëren en de inhoud langer te onthouden.

Met The Visual Connection geven we trainingen in Visuele Meetings en faciliteren we meetings en veranderingen ondersteund door plaatjes. Een mooi hoogtepunt vorig jaar was het moment dat ik het hele personeel van Microsoft Nederland in een middag een stoomcursus visualisatie mocht geven: ruim 400 mensen! Daarna tekende men in kleine teams de nieuwe visie van het bedrijf. Dit leidde die dag tot essentiële visiegesprekken onder het personeel.

Nieuws alert!

Organisaties moeten steeds sneller werken en alles wordt complexer, visueel werken helpt daarbij. Wil jij weten hoe je visualisatie gericht kunt inzetten binnen jouw organisatie? Houd dan mijn blog in de gaten; inmiddels ben ik gestart met een nieuw boek over de kracht van visualisatie voor organisaties. De komende tijd laat ik daar meer over horen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen