Lastminute omschakelen van Live naar Online

"Evaluatieonderzoek en live stream facilitation"

Jeroen Blijsie in gesprek met Michiel Waitz van de Gemeente Amsterdam.


Voor de gemeente Amsterdam voerden we een onderzoek uit ter evaluatie van een groot project in de openbare ruimte: de herinrichting van de Amstelveenseweg. Na enkele maanden onderzoek organiseerden we de bijeenkomst met stakeholders van de aannemer, GVB, Gemeente Amsterdam en omwonenden


Michiel, de sessie moest ineens online. Waarom?
De sessie zou live zijn, met toepassing van alle noodzakelijke Corona-maatregelen. Echter, vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen is een dag voor de meeting besloten dit om te zetten naar een digitale sessie.


Hoe is de switch van face to face naar online verlopen?
Goed, positief. Wel bleken een aantal mensen technische problemen te hebben waardoor sommigen niet zichtbaar waren en wel hoorbaar. Dat is natuurlijk jammer. Meeting zelf was verrassend goed. Gebruik van de studio hielp daarbij sterk.


Welke factoren maakten de online meeting een succes?
Break out rooms en gebruik studio en dubbele bezetting van The Visual Connection.


In deze video vertellen we hoe we na de mededeling van de beperkende corona-maatregelen een face to face bijeenkomst snel omzetten naar een sessie vanuit de Livestream Studio van Showdesign in Nijkerk. Showdesign-eigenaar Sijmen Hoekstra kon ons razendsnel helpen met de techniek: headsets, twee op afstand bestuurbare camera’s en grote TV-schermen in de studio.

Evaluatieconferentie Gemeente Amsterdam Livestream