Praatplaat 

De boodschap in één helder beeld

Sterke communicatie 

Ervaren tekenaars brengen jouw boodschap in beeld. Tekeningen maken het verhaal krachtig en levend. 

Locatie & vorm 

Met een praatplaat kun jij jouw verhaal overal vertellen. Een grote en fysieke plaat is indrukwekkend. Een digitale versie is makkelijk te delen. Ook een combinatie is mogelijk. 

Het grote plaatje

Of je nu bezig bent met een complexe verandering of dat je een presentatie wilt samenvatten. Een praatplaat geeft jouw ideeën helder weer en schetst het grote plaatje. 

Testimonials

Spraakmakende visual
In een zeer kort tijdsbestek komen tot een spraakmakende presentatie visual, passend bij ons ingediende plan van aanpak. Dit was grofweg de uitdaging waar we voor stonden. Flexibiliteit, direct meetekenen door Stefan tijdens korte sessies met het team en heel snel schakelen. Zo hebben we samen de uitdaging volbracht en kon het team op pad om te presenteren. Beelden zeggen immers meer dan woorden.
Steven Meijlof
Steven Meijlof, tendercördinator Heijmans Infra
Het ging vloeiend onder begeleiding van Lot

Voor een werkgroep bestaande uit mensen uit de zogeheten Bouwketen wilden we een instrument maken om de mogelijkheden van samenwerking in een Bouwteam breed en toegankelijk onder de aandacht te brengen.

Daarom kozen we voor het maken van een praatplaat. Qua input hebben we heel wat heen en weer moeten schuiven. Dit ging vloeiend onder de begeleiding van Lot Bakker. 

Veel dank! We zijn blij met het eindresultaat.

Dirkjan Bours
Dirkjan Bours - Procesbegeleider Bouw Circulair

Gebruik de kracht van visualisatie 

Of het nou gaat om het uitleggen van de strategie, een toekomstvisie of verandering in de organisatie: een tekening ondersteunt je verhaal. Met een aansprekend totaalbeeld blijft de boodschap beter hangen. Dit brengt mooie gesprekken op gang. Zo gaat het verhaal echt leven. 

Met een praatplaat gaan we naar de kern van jouw verhaal waardoor je helder en duidelijk communiceert. In de zakelijke wereld communiceren we veel. Soms te veel en vaak met woord en tekst. Een tekening trekt de aandacht en zorgt dat je opvalt, dat je laat zien dat je anders bent en dat je laat zien waar je voor staat. 

Er zijn verschillende soorten praatplaten. Wat past hangt af van jouw doel en de doelgroep. Deze manier van communiceren werkt als je jezelf en jouw organisatie moet verkopen, bijvoorbeeld bij de start van een strategische verandering. Of bij een belangrijke bedrijfspresentatie bij een aanbesteding. Ook als je veel met mensen samenwerkt en je iedereen met de neus dezelfde kant op moet krijgen werkt een praatplaat verhelderend en verbindend. 

Een van onze ervaren tekenaars helpt je om de juiste keuzes te maken en passende beeldtaal te gebruiken voor een plaat die echt aanspreekt

Praatplaat 

Ben je enthousiast en benieuwd naar wat een Praatplaat voor jouw organisatie kan doen?


Wil je:

  • Een krachtige communicatietool
  • Helderheid, overzicht en nieuwe inzichten
  • Impact en creativiteit
  • Een concreet resultaat van een idee, bijeenkomst of strategie

Hoe jouw verhaal er uiteindelijk in beeld uit gaat zien, hangt natuurlijk af van het doel van de plaat en de manier waarop je deze in wilt zetten. Wij denken graat met je mee! Daarom bestaat het praatplaat proces van The Visual Connection altijd uit een uitgebreide intake, het maken van een conceptversie, een feedback-ronde, het uitwerken van de feedback en de puntjes op de i zetten.


Zie jij het wel zitten? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Impressies van praatplaten en onze tekenaars

Wil jij ook een praatplaat om je communicatie te versterken?