Een visuele rondleiding door het projectresultaat
30 december 2022 

Een visuele rondleiding door het projectresultaat

 

Stel je voor: je ben een flink eind met je project. Of misschien al klaar. Tijd om de o zo drukke managers weer eens aan te haken en de projectresultaten te presenteren! 

Wat doe je dan? Open je PowerPoint en begin je met schrijven, knippen en plakken? Of doe je het dit keer anders?

Dat laatste is wat de gemeente Leusden dacht toen ze aan de slag gingen met het onderwerp projectmatig werken in het fysieke domein. Het afgelopen half jaar hielpen wij ze met het faciliteren van diverse workshops en bijeenkomsten, twaalf in totaal. Zowel face to face als online.

Op de meest belangrijke momenten in dit project heeft onze collega Elsbeth van der Hurk waardevolle visualisaties gemaakt. Tekeningen met tekst op grote vellen papier met alle ideeën en resultaten in beeld. En alles werd ook echt gedragen door de hele groep.

Tijdens de meeting met het management rolden we alle tekeningen uit en hingen ze in tijdsvolgorde naast elkaar op. Ze vormden de perfecte galerij van projectresultaten. De management-update bestond vooral letterlijk uit een rondleiding langs de tekeningen. 

Bij deze rondleiding vertelden de projectgroepleden wat men had opgeleverd. En vooral ook hoe de resultaten tot stand waren gekomen. We waren ook zo slim geweest om bij elke meeting foto’s en schermafbeeldingen te maken. De printjes hiervan op A4 gaven de tekeningen zo nog meer lading.

Enkele reacties van de managers:

“ik werd al blij toen ik hier net binnenliep”
“ok, ik  zie nu het grote plaatje”
“ik heb nu veel meer beeld bij hoe de resultaten tot stand kwamen en wie welke bijdrage heeft geleverd”

Na de meeting vroegen we projectleider Anita Vermeulen om een reactie: 

“Verrast en trots waren we toen we mooie platen bij elkaar aan de wand zagen hangen! "Deze platen vormen een belangrijk deel van het eindproduct van ons project. The Visual Connection helpt ons om bij elke plaat een video te maken met een toelichting. Zo kunnen we nóg meer collega’s meenemen in de inspirerende manier waarop we in deze sessies met elkaar aan de slag zijn geweest."

Ook voor Elsbeth was dit een interessante samenwerking. Lees hier waarom.


Over de schrijver
Reactie plaatsen